Over vAn Natura


Wat leuk dat je rondneust op mijn website!

 

Ik zal mij even officieel voorstellen.. Mijn naam is Robin Seuren, 25 jaar en samenwonend in Roggel.

 

Juli 2016 besloot ik met veel enthousiasme te starten met mijn eigen praktijk genaamd Van Natura! Ik had net de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur en Orthomoleculaire voeding voor kinderen afgerond en was vastberaden: ''Dit wat ik nu geleerd heb wil ik met een praktijk aan huis aan andere mensen laten zien, proeven en vooral beleven!

 

Ik woonde op dat moment nog thuis en gaf voedingsadvies en organiseerde kookworkshops. Ongeveer 1 jaar later besloot ik wat externe werkervaring op te doen in de horeca en kinderopvang. Totdat ik augustus 2018 besloot om volledig over te stappen op Van Natura en het schrijven van een eigen kookboek. En van die keuze heb ik tot op heden geen spijt gehad!!

 

 ’Met Van Natura begeleid ik ouders en opvoeders naar een gezondere leefstijl. Een slank lichaam is niet per definitie een gezond lichaam. Al wordt dat tegenwoordig wel vaak zo gepromoot. De sleutel voor een goed functionerend lichaam is een voedingspatroon waarmee jij jouw lichaam en geest in balans houdt! Op de lange termijn houdt dit zelfs bepaalde ziekten en aandoeningen buiten de deur.

 

Ik vind het zeer fascinerend hoe wij op deze manier onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Hoe jonger  een gezonde leefstijl wordt aangeleerd, hoe makkelijker het is om gezonde keuzes te maken en dus hoe meer profijt op latere leeftijd. Daar zet ik mij met heel mijn hart voor in!

 

Die interesse komt ergens vandaan natuurlijk. Ik heb zelf lang geworsteld met mijn voedingspatroon, omdat ik voor mijn gevoel nooit slank genoeg was. Ik zocht te krampachtig naar het perfecte plaatje en dreef daarin door, wat leidde tot flink ondergewicht. Gelukkig zag ik nog net op tijd in, dat wat ik aan het doen was helemaal niets te maken had met gezond zijn, ook al werd ik steeds slanker. Voeding hoort je te voeden en je energie te geven, waardoor je je lekker in je vel voelt en dat voelde ik mij alles behalve!

 

Door op zoek te gaan naar de diepere oorzaak van mijn streven om slank te zijn, in mijn geval het streven naar perfectionisme, mijn hooggevoeligheid en een negatief zelfbeeld, kon ik mijn onderliggende problemen aanpakken. Stapje voor stapje ontwikkelde ik een gezondere relatie met voeding, waardoor ik mij steeds beter ging voelen over mezelf, maar vooral over mijn lichaam. 

 

De keuze om te starten met een opleiding tot Natuurvoedingsadviseur was dan in eerste instantie ook om te leren hoe ik mezelf kon helpen. Toen ik merkte dat ik door het eten van de juiste voedingsmiddelen mij steeds beter en vooral gezonder ging voelen van binnenuit, wist ik direct dat ik hiermee andere mensen wilde inspireren! 

 

''Ik had nooit gedacht dat voeding zóveel invloed had op je gezondheid en dagelijks functioneren.. En hoe zeer je dit dus zelf kunt 'sturen'. Sinds ik mijn balans gevonden heb voel ik mij ontzettend krachtig en energiek en dat gun ik iedereen!'' 

 

Als ervaringsdeskundige weet ik dus precies hoe ellendig je je kunt voelen als je lichaam niet in balans is, ook al ben je nog zo slank of jong. 

 

Ik help je graag jouw balans te vinden, om gezond en gelukkig je leven te leiden zonder belemmeringen!  En de beste versie van jezelf te worden!

 

Mag ik jou daarbij helpen? of wil jij graag checken in hoeverre jij in balans bent?

Maak dan een afspraak voor een gratis voedingscheck.