Over vAn Natura

Elke ouder wil zijn kind(eren) bewust en gezond opvoeden, maar ontbreekt het vaak aan praktische handvatten. Daarnaast is er een overvloed aan informatie en coaches op het gebied van voeding, waardoor niet meer helder is wat en vooral wie je moet geloven?

 

Daarom help ik ouders met het toepassen van een gezond en bewust voedingspatroon binnen hun gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie?

  • Ouders die graag hun voedingspatroon verbeteren en daarbij praktische handvatten kunnen gebruiken.  
  •  Ouders die graag ondersteunt worden om gezond eten aantrekkelijk te maken binnen hun gezin. 
  • Ouders die het gezonde voorbeeld willen zijn voor hun kinderen.
  • Ouders die hun kinderen willen voeden in plaats van vullen.

Wat maakt mij anders dan alle anderen?

In de zomer van 2014 zat ik zelf diep in de put. Ik was de balans kwijt en liep op elk gebied tegen de lamp. Ik ben nooit flink geweest, maar gezond eten en er slank uitzien heb ik altijd heel belangrijk gevonden. Door alle informatie en meningen over voeding zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik wist niet meer welke voeding 'goed' voor je was en wat ik beter kon laten staan.Tijdens mijn zoektocht heb ik allerlei hypes en stromingen uitgeprobeerd. Al snel merkte ik dat al die stromingen niet bij mijn lichaam paste, wat ik vooral merkte aan darmklachten en vermoeidheid. Ik sloeg er zo in door, dat ik alleen nog maar wilde eten wat in mijn ogen 'gezond' was. Ik viel in 1 jaar tijd meer dan 10kg af, totdat er letterlijk en figuurlijk niets meer van mij over was. (Een uitgebreider verhaal lees je op:https://www.van-natura.nl/volg-mijn-kookboek-blog-1/2014-mijn-dieptepunt/)

 

Stap voor stap ben ik uit dit dal geklommen en ben ik gaan zoeken naar een voedingspatroon wat bij mijn lichaam paste. Ik vond mijn draai toen ik de opleiding Natuurvoedingsadviseur volgde aan het Civas. Ik leerde hoe voeding, lichaam en geest met elkaar verbonden waren en paste alle adviezen toe op mijzelf. Ik had nooit gedacht dat voeding zoveel invloed had op je fysieke en mentale gezondheid! Sinds ik mijn balans gevonden heb voel ik mij ontzettend krachtig en energiek en dat gun ik iedereen!

 

Als ervaringsdeskundige weet ik dus precies wat zo'n zoektocht met zich meebrengt en hoe ellendig je je kunt voelen als je lichaam niet in balans is. JA, ook hormonaal... 

 

Ik help je graag de juiste balans te vinden, om gezond en gelukkig je leven te leiden zonder belemmeringen!  

 

'' Gezond eten is namelijk gezond voelen en dat ligt binnen ieders handbereik''.

 

Mijn missie? Dat elk mens de beste versie van zichzelf is door zich goed te voeden. 

 

Liefs,

Robin

 

 

Wil je meer lezen over mijn zoektocht naar een gezond voedingspatroon? Lees dan mijn blog: https://www.van-natura.nl/volg-mijn-kookboek-blog-1/2014-mijn-dieptepunt/