STand van zaken,mei 2019

De weken vliegen om, want het is alweer donderdag.

Weer 1 donderdag dichterbij mijn boek.

 

Wat is de status van mijn boek?

NOU  IK KAN JULLIE VERTELLEN,  HET IS IN DE AFRONDENDE FASE!

Daar ben ik zoooooo blij mee!

 

Maar hoe verloopt  het schrijven van een (kook)boek? 

Dat was voor mij in het begin ook Abacadabra. Ik weet nog dat ik afgelopen augustus vol spanning  afreisde naar een klein schooltje in Zelhem, voor mijn gevoel ‘in the middle of nowhere’ in de Achterhoek. Wel een prachtige omgeving trouwens. Ik was daar met allemaal auteurs of auteurs in wording en volgde de training ‘Professioneel uitgeven in eigen beheer’ van het Boekenschap. Man wat voelde ik mij een groentje! 

Het idee om een mindmap-kookboek te maken spookte wel al door mijn hoofd, al stond de verdere uitwerking daarvan nog in de kinderschoenen. Als ik andere auteurs hun verhaal hoorde doen dacht ik, sow die zijn al ver met hun idee en ik weet nog niet eens waar ik moet beginnen… Maar ik voelde wel van binnen een enorme drive om neer te zetten waar ik al zo lang van droomde!  Ik moest gewoon een kookboek maken, ongeacht hoeveel er daarvan al op de wereld zijn. 

 

Na de zeer leerzame training moest ik alles even laten bezinken.. Een tijdje later vroeg ik een eerste offerte aan. Jeetje, wat schrok ik van dat bedrag! Maargoed. Ik was vastberaden dat het een kookboek met veel kleur en foto’s moest worden en daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan.

 

Uiteindelijk heb ik met klamme handjes  de offerte geaccepteerd. Vanaf dat moment ging het echt beginnen. Ik had al een heel hoop recepten verzameld in de loop der tijd. Nu was het tijd om er wat structuur in te krijgen. Beetje bij beetje verzamelde ik de puzzelstukjes en maakte ik er een geheel van.

 

Ook begonnen Milou Briels en ik aan de bijbehorende foto’s. Dat vond ik misschien wel het leukste karwei! We hebben samen heel wat geknutseld om elk gerecht er mooi op te krijgen. In het begin waren we nog wat zoekende, want eten fotograferen is een kunst op zich! Daarna hadden we de ’smaak’ vrij vlot te pakken en hebben we er vaart achter gezet . We fotografeerde zo’n 3 groentemindmaps per keer en waren begin maart klaar. We hebben véél  meer prachtige plaatjes  dan in het boek passen. Ik had zelfs behoorlijk wat recepten te veel.. Ik heb wel al stiekem een idee wat ik daarmee wil gaan doen.. Kunnen jullie raden wat?

 

Maar het gaat niet allemaal van een leien dakje. Afgelopen week viel het tegen. Half maart heb ik alle tekst ingeleverd. Daarna heb ik ongeveer 15! lieve en behulpzame mensen gevonden die recepten hebben gecheckt: de receptencheckers ;).  Bij het nalopen van alle teksten en recepten, waren er toch nog wat zaken die ik wilde aanpassen om het nog krachtiger, smaakvoller of beter te maken.  Mede ook dankzij de hulp van de receptencheckers!

 

Nu denk je misschien ja dat is toch alleen maar goed?! Nou, in de planning en kosten was dit niet doorberekend. Uiteindelijk ben ik het Boekenschap zeer dankbaar hoe ze dit hebben opgepakt, want ze hebben al alle aanpassingen op zeer korte termijn verwerkt en zijn we samen tot een oplossing gekomen..

Dat betekent dat ik binnen 1 week alle puntjes op de ‘i’ kan zetten en een eerste proefdruk kan gaan maken!  

 

Had ik afgelopen augustus  verwacht dat ik nu, mei 2019 op het punt zou staan mijn eigen boek te gaan drukken, precies zoals ik het ooit in mijn hoofd bedacht had?! Echt niet. Maar ik begin het nu steeds meer te beseffen dat ’t echt zo is..

Ik ben ongelofelijk dankbaar voor de support vanuit mijn familie en jullie input, waardoor ik dit boek tot stand heb kunnen brengen. Ik hoop dat jullie nog even geduld hebben en erop vertrouwen dat het een prachtig geheel wordt!

 

1 september 2019 is de officiële landelijke introductie, maar je kunt  al een exemplaar reserveren via:

https://www.hetboekenschap.nl/product/mindmap-cooking/

 

JE KRIJGT HET ALS ALLES ZO DOORGAAT DAN OOK EERDER GELEVERD!!!!