Mijn relatie met voeding

Ik heb lang gezocht een goede balans wat betreft mijn voedingspatroon. In mijn vorige blog schreef ik over mijn dieptepunt van 2014.. Ik was mezelf verloren en heb lang geprobeerd dit niet onder ogen te hoeven zien. Tot het moment waarop ik niet meer verder kon kijken en mezelf zag hoe ik echt was, uitgemergeld en vooral doodmoe van mezelf. Dat was het punt waarop ik me besefte het tijd was voor verandering.

  

Ik zocht naar een andere omgang met eten. Niet meer dwangmatig bezig zijn met gezondheid, maar mezelf goed verzorgen met de juiste voeding. Ik startte de opleiding natuurvoedingsadviseur aan het CIVAS. Voor velen klinkt het misschien gek dat ik op dat moment juist iets met voeding ging doen. Maar voor mij heeft het juist gewerkt om mezelf op het juiste pad te krijgen. Ik leerde welke voeding het lichaam ondersteunde in plaats van afbrak, vanuit de orthomoleculaire voedingsleer. Beetje bij beetje ging ik de adviezen op mijzelf toepassen en krabbelde ik langzaam uit het dal.

 

Aan de andere kant was het natuurlijk een manier om controle te houden over mijn voeding. Ik was er krampachtig mee bezig. Ik vond het vooral sociaal heel moeilijk, met etentjes buiten huis, dan trok ik me liever terug omdat ik me schaamde.

 

Mijn lichaam sputterde regelmatig nog tegen met vooral weinig energie en fut. De gevolgen van mijn dieptepunt begon ik nu pas te voelen, alsof mijn lichaam het weer kon toelaten. Een hele bijzondere ervaring, waaruit ik veel heb mogen leren. Tegelijkertijd vond ik het echt frustrerend, want mijn hoofde wilde verder. Geduld, geduld, geduld…. zucht…

 

Maar dat deinsde me niet terug. Hoe meer ik erover las, hoe meer ik een passie ontwikkelde voor  de orthomoleculaire voedingsleer, omdat ik echt merkte dat ik erop vooruit ging, fysiek en mentaal. Ik ging van alles uitproberen en kreeg steeds meer ‘the feeling’ voor het koken te pakken. Ik begon er echt mijn roeping in te vinden en wilde het graag met anderen gaan delen. Vanaf dat moment wist ik dat ik een eigen onderneming wilde starten om anderen te motiveren en inspireren de juiste voeding te nuttigen.

 

Voeding waarmee jij de beste versie van jezelf kunnen worden!

En dat doe ik nu vol lof met Van Natura.

 

" De beste versie van jezelf met voeding".

Een gezonde leefstijl voor jou en je gezin.
Dat is de kern van Van Natura. De passie die ik aan jullie wil overdragen.

 

Hoe voed jij jezelf? Heb jij een gezonde relatie met voeding?