brocCOOLi


Broccoli is super voedzaam én hij valt meteen op met zijn prachtige groene kleur!

 

Wat hem zo voedzaam maakt zijn de ‘glucosinolaten’ die je ook vind in andere koolsoorten. Een ingewikkelde term voor een stofje wat bacteriedodende en ontstekingsremmende eigenschappen bevat. Snijden of kneuzen van de groenten maakt dit stofje nog werkzamer. 

 

In tegenstelling tot veel andere groente bevat hij relatief veel eiwitten. Vandaar dat je al die sporters broccoli met kip ziet eten.. of dat echt werkt is een tweede haha!

 

Qua structuur is broccoli heel aangenaam voor kinderen omdat hij een knapperig/crunchy bite heeft. Dit gaat verloren als je hem te lang kookt.

 

Maar daar zul je lang niet alle kinderen mee strikken..

Wél als je er weer iets totaal anders van maakt, zoals broccoli-nuggets of een broccolisandwich, zodat ze niet eens merken dat ze broccoli eten! 

 

Nieuwsgierig naar meer kookideeën, waarmee je die broccoli zo bij je kinderen naar binnen werkt? Dan kijk eens of mijn boek wat voor jou is.

 

https://www.hetboekenschap.nl/product/mindmap-cooking/

Je vindt daar ook een gratis E-book en inkijkexemplaar!

Wat je ook kunt bekijken via deze link: https://mailchi.mp/a10ed0bec77f/van-natura-mindmapcooking

 

Wederom een prachtige foto door ©Milou Briels Fotografie.

 

Deel mijn blogs gerust met vrienden, familie of andere belangstellenden!