BloemCool


Qua voedingswaarden is bloemkool heel interessant, want hij biedt baat bij een koortslip. Daarnaast bevat hij verschillende vitamines en stimuleert hij de spijsvertering.Ook bevordert hij het geheugen. Zou hij daarom zo’n hersenachtige vorm hebben?!
Bij jichtklachten is een bloemkool minder geschikt vanwege de purine. Dan zou ik hem met mate nemen of kiezen voor een andere groente met vergelijkbare eigenschappen om te verwerken in een gerecht, zoals een knolselderij of een koolraap. 

Het is overigens ook één van mijn favoriete groentes, omdat hij zo ontzettend veelzijdig is in de keuken. Pizzabodem, moussaka, een bloemkoolmonster, puree, soep en ga zo maar door!

Bij veel gezinnen en restaurants komt hij nog altijd (dood)gekookt op tafel, overladen met saus (uit een pakje) en nootmuskaat.Dat kan natuurlijk lekker zijn, maar heeft niets meer met gezond te maken. Bovendien  kun je er zó veel meer mee!  En ik weet zeker dat er dan 1 recept is wat het hele gezin wél lust.

Hopelijk zie jij daar net zoals ik de uitdaging in om dit voor mekaar te krijgen. En dan een groot schouderklopje of vreugdedansje voor jezelf natuurlijk ;)

Diegene die mijn gratis E-book al hebben gedownload hebben de bloemkoolrecepten uit 't boek al in the pocket. Misschien heb je zelfs al een recept daaruit getest. 

Wil jij ook nog het gratis E-book downloaden?
Dat kan met een simpele klik op de link.. (of op de bloemkool bovenaan)
https://mailchi.mp/a10ed0bec77f/van-natura-mindmapcooking

 

 

Deel de blog gerust op je Facebook of Linked-in pagina!